Rammen en Hanenshow 2008 weer groot succes

De grote Rammen en Hanenshow  is weer een groot succes geworden, de show die georganiseerd wordt door de verenigingen uit Vries (KSV), Roden (De Sportfokkers) , Eelde (De Vriendenkring), Leek (’t Hollandertje), Norg (KV Noordenveld) en Groningen (Gruno en GPC) en gehouden wordt in De Pan in Vries.  Op deze show waren in totaal 203 rammen en hanen ingeschreven, allemaal topdieren uit de stallen van diverse fokkers. Topfokkers uit de hele regio waren present op deze dag.

Tussen de kooien was het een drukte van belang, veel mensen hadden de weg naar De Pan gevonden zodat het gezellige drukte werd. Op deze dag wordt er tussen fokkers veel contact gelegd en worden ervaringen uitgewisseld.

De kooien stonden ruim opgesteld, zodat iedereen goed de dieren kon bekijken.

Om 09.00 konden de keurmeesters beginnen met hun moeilijke taak  om de dieren van een beoordeling te voorzien. De keurmeesters Pals, Dermois en Timmer hadden zich belangeloos beschikbaar gesteld. En dat dit niet gemakkelijk was bleek wel uit de uitzonderlijk goede kwaliteit van de dieren. Tussen de middag werd er door het personeel van De Pan weer een uitstekende broodmaaltijd geserveerd. 

 Naar de foto-impressie
 hier wordt een konijn beoordeeld door de keurmeester
(klik op de foto voor een mooi fotoverslag van de dag) 

De kwaliteit  van de dieren was zo goed ,dat er 3 x het predikaat U werd gegeven (U is Uitmuntend).

Het mooiste konijn, een witte Wener van fokker T. van Dijken, kreeg het felbegeerde U predikaat, ook de mooiste Grote Hoen (Haan) van fokker J. Veenstra, werd bekroond met het U-predikaat en zo ook werd de mooiste Dwerg Haan, van fokker Comb. Groothof, met het U-predikaat bekroond.

De verdere prijswinnaars waren:  mooiste konijn op 1 na werd een Witte Wener van T. van Dijken, op 2 na mooiste konijn werd een Duitse Hangoor van comb. Meijer, op 3 na mooiste werd een Thuringer van H. Odding, op 4 na mooiste  werd een Hollander van J. de Vries, op 5 na mooiste werd een Duitse Hangoor van R.H. Meijer en op 6 na mooiste werd een Kleurdwerg van comb. Vijfschaft-Bouwma.

Bij de grote hoenders werd bovengenoemde Austrolorp Haan van J. Veenstra de mooiste, de mooiste Dwerghaan, een Antwerpse Baardkriel werd een haan van comb, Groothof en de op 1 na mooiste dwerghaan werd  Wijandotte kriel van Ottens. De organisatie, bestaande uit een aantal zeer enthousiaste mensen, had de dag weer op de zeer goede manier georganiseerd. Zo kunnen we met elkaar weer terugzien op een mooie geslaagde dag.

Van deze dag zijn met het mobieltje een aantal video's gemaakt, klik op één van onderstaande om de betreffende video te bekijken.
    Video 1:  Keuring door G. Dermois
    Video 2:  Keurmeester Pals in actie
    Video 3:  Overzicht van de show
    Video 4:  Jenne Meijer in de administratie
    Video 5:  Overzicht van de tentoonstelling